Danset med Laila
Skialpinistene Jørgen Aamot og Fredrik Eriksson måtte snu to ganger like under toppen på Laila Peak (6614 moh) i Pakistan. De fikk to spennende nedkjøringer fra fjellet hvor ingen før har satt skispor.
Velfortjent kalddusj!
Etter fem knallharde dager på fjellet er K2-gjengen tilbake i basecamp. De har nå etablert leir 2 på 6440 meter.
Førstespor på Laila Peak
Skialpinistene Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson snudde før toppen i det første forsøket på å bestige Laila Peak. Men de fikk førstespor ned 1500 bratte fallhøydemeter hard snø.
Schou på plass
Himalaya-klatreren Christian Schou har ankommet Islamabad og har nå fått kontroll på cargo og bagasje.
Irsk visitt
En irsk ekspedisjon som skal gå Abruzzi-ruta er kommet til basecamp. Det samme er våren. Og Øystein som har vært i lavlandet for å bli frisk.
Lader opp i basecamp
Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson er i ferd med å riste av seg den første magesjauen og starte oppstigningen mot Laila Peak (6614 moh.) i Pakistan.
Annonse
Klatrefrelste inviteres i St. Hans-helgen til De sju søstre og årets mest eksotiske klatrebegivenhet.
Første mellomstasjon nådd
K2-klatrerne har nådd camp1 på 6100 meter. Nå begynner de så smått å jobbe seg videre oppover fjellet.
På plass i Pakistan
Skialpinistene Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson har vært en uke i Pakistan, og er på vei til basecamp for fjellet Laila Peak (6614 moh.).
På 6000 meter
Klatrerne nådde torsdag den magiske 6000 metersgrensen. Og Cecilie falt i en bresprekk. Alt er med andre ord i rute på K2.
Camp1 i sikte
Pakking av stæsj, lange soveøkter, håndarbeid og, gjett hva, Team Antonsen. En oppsiktsvekkende mangel på dramatikk har preget de siste dagene i K2 basecamp.
Vil legge førstespor  i Pakistan
Ekstremskikjørerne Jørgen Aamot og Fredrik Ericsson er på vei til Pakistan for å kjøre på ski fra Gasherbrum II (8035 moh.). De planlegger også en førstenedkjøring av fjellet Laila Peak (6614 moh).
Fremme i basecamp
K2-klatrerne er fremme i basecamp og startet i går klatringen på verdens vakreste fjell.
Jarle Traa måtte snu før toppen av Mount Everest.
Han har sendt oss et reisebrev, på vei hjem.
Jon Gangdal og tre andre klatrere i den norske Everest2005-ekspedisjonen nådde verdens tak i dag.
Veistandarden har nådd nye høyder/dybder, og alle stempler er på plass for K2-ekspedisjonen. Nå venter 12 dagers marsj inn til K2 basecamp.
Den norske K2-ekspedisjonen har trolig begynt anmarsjen til fjellet, men får ikke gitt lyd fra seg på grunn av dårlig satelitt-dekning.
Annonse
I natt tok Jarle den tunge avgjørelsen. Han returnerer fra fjellet pga dårlig vær og skrantende helse.
Norske klatrere i pakistansk Himalaya får ekstra utfordringer. Pakistanske metereologer advarer nå mot uvanlig store snøfall og stor skredfare.
Jarle Traa starta i natt fra Advanced Basecamp, for å forsøke et toppstøt mot Everest.
Helikopterselskapet Eurocopter sies å ha satt en ny milepæl i luftfartshistorien da de i denne måneden landet et helikopter på Mt. Everest.
Jarle Traa dreg i dag fra Advanced Basecamp og går mot toppen av Everest. Helsa er litt betre, og han reknar med å bruke 2-3 dager til topps. – Eg kjem til å vere hard med meg sjølv, seier Jarle.
Andre tags
Annonse