Vierli investerer for 150.000

Vierli Terrengpark vil være med å satse på regionslaget i twintip, og de mener flere må gjøre det samme.

Sist oppdatert 7. juli 2011 kl 14.43
SER POTENSIALET: Leder i i Vierli Terrengpark Einar Larsen, tror markedet nå begynner å få øynene opp for twintip.
SER POTENSIALET: Leder i i Vierli Terrengpark Einar Larsen, tror markedet nå begynner å få øynene opp for twintip.

Fri Flyt har tidligere i vår skrevet om at Heming Adrenalin og Bærum Skiklubb går sammen for å danne et eget regionslag på Østlandet. Det finnes fortsatt ikke midler i Skiforbundet til landslagssatsing, men de to klubbene håper dette laget kan være med å bidra til at det kommer inn sponsorpenger der også.

Regionslaget dannes som et aksjeselskap der klubbene selv sitter på hovedaksjene, men er også avhengig av investorer. Derfor ble det i forrige uke sendt ut en invitasjon, der de to største klubbene på Østlandet vil spille på lag med industrien og andre støttespillere for legge et fundamentet for toppsatsing i regionen.

- Dønn nødt til å være med

Leder i Vierli Terrengpark Erlend Larsen, mener de 150.000 kronene er vel anvendte penger.

- Jeg ser et like stort potensiale i twintip som i snowboard, og det er jo ingen tvil om at sporten er på full fart fremover, mener han og viser til egne erfaringer fra park på Vierli. 

Larsen mener regionslaget er et godt initiativ til å gi utøverne støtte og oppfølging, og tror flere vil være med å bidra.

- De er jo bare dønn nødt til det! Det har blitt en så stor snakkis i miljøet nå, med tanke på OL og alt at jeg tror mange ser potensialet i sporten, sier han. 

600.000 på plass

Mikkel Berg i Heming Adrenalin forteller at de utsiktene ser lyse ut.

- Før vi egentlig har kommet i gang med salget av aksjer, har to industrielle aksjonærer allerede tegnet seg for tre ganger minimumstegningen på 50.000 kroner, og tre mindre aktører har tegnet seg for 50.000 hver, slik at vi per dags dato har  600 000 på plass, opplyser han. 

Hvor mye penger som kommer inn bestemmer dermed hvor mange kjørere de kan ta med på laget.

- Med 1,5 millioner kroner i aksjekapital kan vi drifte et team på 10 kjørere, og også tilby andre talenter muligheten til å være med på samlinger og konkurranser etc. Jeg antar at vi får inn dette beløpet. Men skulle det bli redusert til for eksempel 1 million kroner, vil teamet måtte bli redusert til om lag seks kjørere. På den annen side vil flere av teamkjørerne være landslagsaktuelle, noe som utløser ekstrabevilgninger fra Oympiatoppen, ifølge Berg.

Norge på verdenstoppen

USA, Norge og til dels Sverige ligger på toppen når det gjelder antall utøvere, og antall solge twintip-ski. Dette potensiale vil de to klubbene dra nytte av, og få på plass et eget lag for å profesjonalisere kjørerne og gi dem et helårstilbud. 

I invitasjonen står det at laget vil opprettes etter samme modell som ”Team Sector” i Langrenn, for å kunne gi toppidrettsutøverne i Øst- Norge den støtte de behøver. På sikt håper de dermed at Norge skal få verdens best trente jibbere. 

Målet er at teamet er på plass fra om med høsten 2011.

Publisert 7. juli 2011 kl 14.43
Sist oppdatert 7. juli 2011 kl 14.43
annonse
Relaterte artikler
IKONISK: For mange er afterski like obligatorisk som å stå på ski når de er i fjellet.. Foto: Kalle Hägglund
Tips til de som «går all in»

Do's and dont's på afterski

jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen