Skredkonferansen i helga

Linda Hallandvik sørger for at programmet er komplett på årets viktigste konferanse.

Sist oppdatert 18. november 2015 kl 10.30
FYLLER DAGENE: Programansvarlig Linda Hallandvik lokker med velfylt og variert program under årets Skredkonferanse i Trondheim. Bilde: Håvard Nesbø
FYLLER DAGENE: Programansvarlig Linda Hallandvik lokker med velfylt og variert program under årets Skredkonferanse i Trondheim. Bilde: Håvard Nesbø

Linda Hallandvik

NAVN: Linda Hallandvik

ALDER: 43

YRKE: Høgskolelektor i friluftsliv, Høgskulen i Sogn & Fjordane

AKTUELL: Programansvarlig for Skredkonferansen 2015, som går av stabelen i Trondheim fra 20. til 22. november.

– Hvorfor skal folk komme på årets Skredkonferanse?

– Fordi det kommer mange gode foredragsholdere fra både Norge og utlandet, og Skredkonferansen er en god arena for faglig utvikling, få input og knytte kontakter. I år åpner vi i tillegg for mer diskusjon. Mange av innleggene omhandler temaer som er viktige for alle som ferdes i skredterreng, slik at konferansen er både for proffene som jobber med dette, men også for andre.

– Det blir ofte til dels hissig debatt på konferansen. Hvor viktig er det?

– Debatt og ulike perspektiver er viktig når det skal tas avgjørelser i og om komplekse ting. Det er viktig å få inn andre vinkler enn sin egen. I dette faget er det mange veier til Rom, og det er viktig å få inn flere syn og debatt rundt dem. Vi er en liten nasjon, og alle vil det samme, men da er det viktig med input også fra utlandet.

– Du skal selv holde innlegg om skikjøreres oppfatning av ferdsel i skredterreng, sammen med tindevegleder Marit Svarstad Andresen. Hvorfor er dette viktig?

– Jeg har jobba med den slags på Høgskulen siden 2002, og blant annet utviklet faget Alpin skiferdsel sammen med tindeveglederne Andreas Haslestad og Markus Landrø, og jeg har jobbet både praktisk og teoretisk i og med skredterreng hele tiden. Det er viktig å se på utviklingen og hvordan den kan implementeres i opplæring. Jeg har forsket mye på menneskelig adferd i naturen, hvorfor vi gjør det vi gjør, og hva som skal til for å ta de rette valgene. Den menneskelige faktor er sentral i skredarbeidet, og derfor er dette viktig.

– Hva er det viktigste målet med innholdet i programmet?

– Å få til temaer som er aktuelle i tiden. Men det skal heller ikke være for snevert, men fange alle brukergruppene av skredterreng. Vi lager programmet ut fra sammendrag folk sender inn, og det er ganske krevende, folk skriver om mye forskjellig. Vi håper å få til en rød tråd gjennom hele konferansen.

– Hva mener du selv blir høydepunktet på årets konferanse?

– Foredraget til Iain Stewart-Patterson lørdag. Han har gjort et veldig spennende doktorgradsarbeid med tindevegledere som jobber med heliskiguiding i Canada. Han skal også snakke om den menneskelige faktor. Stewart-Patterson er veldig praktisk rettet, og det er mye å lære av arbeidet han har gjort.

Denne saken stod opprinnelig på trykk i Fri Flyt 114.

Publisert 18. november 2015 kl 10.30
Sist oppdatert 18. november 2015 kl 10.30
annonse
Relaterte artikler
jenter som klemmer og gråter
Knuste alle i Verbier

Hedvig Wessel er verdensmester!

jente med ski
Frikjøringscamp for jenter i Røldal

– Noe eget med den jentestemninga

skikjører som tar salto
Vetle Gangeskar i form

Bestemann i NC i Hemsedal

Høkkers Freeride
Se bilder og resultater fra Høkkers Freeride

Høkkers: – Rekordpåmelding

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen