Tilbake på K2

Fredrik Ericsson forsøker igjen å kjøre på ski fra toppen av K2. Nå har han testet føret fra 7000 moh.

Sist oppdatert 12. juli 2010 kl 21.07
SKIFØRET PÅ K2: Fredrik Ericsson. Foto: Fredrikericsson.com
SKIFØRET PÅ K2: Fredrik Ericsson. Foto: Fredrikericsson.com

Ericsson avbrøt sitt forsøk på K2 i fjor, etter at turkameraten Michele Fait omkom på en av akklimatiseringsturene. Nå er han tilbake på verdens nest høyeste fjell sammen med den amerikanske klatrejournalisten Trey Cook, som selv ikke har noen planer om å kjøre på ski.

De har vært oppe i camp 3, 7000 moh., men været har hindret dem i å gå høyere. I følge Ericssons nettsted trenger de fire dager med bra vær for å kunne forsøke seg på toppen. På nettstedet kan du lese Trey Cooks rapport om klatring og skikjøring i meget eksponert terreng fra 7000 moh.

Fredrik Ericsson er profesjonell skibestiger og brattkjører med base i Chamonix. Han har kjørt på ski fra 8000-metertoppene Shisha Pangma (2004) og Gasherbrum II (2005) og har i tillegg hatt forsøk på Dhaulagiri og Kangchenjunga.

Amerikaneren Dave Watson ble førstemann som kjørte på ski høyt oppe på K2 i september i fjor. Han kjørte blant annet ned den beryktede passasjen Bottleneck. Men han var aldri helt oppe på toppen og valgte å rappellere fra camp 3. Dermed er det fremdeles ingen som har kjørt på ski helt fra toppen til base camp.

8611 meter høye K2 omtales ofte som verdens farligste fjell. Den norske klatreren Rolf Bae omkom på en ekspedisjon på dette fjellet i 2008.

Publisert 12. juli 2010 kl 16.11
Sist oppdatert 12. juli 2010 kl 21.07
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen