Hoff suveren i Stranda Fjord Trail Race

Randolandslagets Sindre Hoff gjorde unna sine 33 kilometer og 3000 høydemeter på 4:02:15, og vant med 6 minutter og 45 sekunders margin til svenske André Jonsson.

Sist oppdatert 22. august 2016 kl 21.31
HOFF TIL TOPPS: Fersk landslagsutøver i skialpinisme, Sindre Hoff, vant Stranda Fjord Trail Race i helga. Foto: Torstein Sandven
HOFF TIL TOPPS: Fersk landslagsutøver i skialpinisme, Sindre Hoff, vant Stranda Fjord Trail Race i helga. Foto: Torstein Sandven

– De første tre timene er ikke så harde, men den siste timen er det tilsvarende hardt når du er tom for krefter og muskulaturen slutter å fungere, sier 32-åringen fra Førde, som ble tatt ut på landslaget i randonnée i våres.

Topp 3 menn:

  1. Sindre Hoff, randonnéelandslaget, 4:02:15

  2. André Jonsson, Sverige, 4:09:00

  3. Kjell Magnar Berli, Velledalen IL, 4:26:22

Fullstendige resultater finner du under artikkelen – og et massive og råflott bildegalleri nederst!

Har ventet på muligheten

Hoff har hatt Stranda Fjord Trail Race på horisonten siden i fjor, og nå passet det i resten av programmet.

– Dette var veldig kjekt. Det var en fantastisk løype og et fantastisk arrangement. Dette er litt annerledes enn andre motbakkeløp, fordi her må du løpe ned igjen etterpå. Det blir mer variasjon og mer spennende, sier han.

For Hoff er motbakkeløp en viktig del av barmarkstreningen mot randonnéesesongen, og Stranda Fjord Trail Race var ekstra relevant ettersom deltakerne måtte løpe både opp og ned.

– Randonnée handler jo i bunn og grunn om å gå fortest mulig både opp og ned, så dette er veldig beslektet med det jeg trener mot, sier han.

Trener fra 10 til 25 timer i uka

Hoff er selvstendig næringsdrivende, og må legge opp treningen etter arbeidspresset. En typisk treningsuke er derfor alt fra 10-15 timer i perioder med mye jobb, til rundt 20 timer i uka i roligere perioder. Når landslaget har samling blir det fort opp mot 25 timer uka, og det er lagt opp til en samling i måneden fram til sesongstart.

– Det er klart det er krevende å kombinere landslagssatsingen med jobb, men jeg er heldig som er selvstendig næringsdrivende og kan styre mye av hverdagen selv. Det å komme på landslaget var veldig kjekt og betyr kanskje aller mest for meg selv. Du føler jo ofte på at du trener mens andre gjør ting som er fornuftig. Nå har jeg fått en bedre unnskyldning for å prioritere slik jeg gjør og at det er greit det jeg driver med, sier Hoff, som gleder seg til sesongen og ikke minst til oppkjøringen.

Neste landslagssamling starter allerede til helga, og åpner med motbakkeløpet Førde Opp på lørdag.

Overlegen svenske
I dameklassen var svensken Yoie Bohlin overlegen. Hun var klokket inn på 4:39:13, over et kvarter foran Emilie Forsberg.

Randonnéelandslagets Malene Blikken Haukøy ble beste norske med en tredjeplass. Hun var inne på 4:56:20, og drøyt 17 minutter bak vinneren.

Topp 3 kvinner:

  1. Yoie Bohlin, Sverige, 4:39:13

  2. Emilie Forsberg, Salomon, Sverige, 4:54:36

  3. Malene Blikken Haukøy, IL Høyang/Dynafit, 4:56:20

1
1
2
2
3
3
Publisert 22. august 2016 kl 21.31
Sist oppdatert 22. august 2016 kl 21.31
annonse
Relaterte artikler
Jon Gangdal i Oslo
Dødsskred på Everest i 1994:

– Jeg har i alle år følt mye skyld

FEIRING: Odd Eliassen (til høyre) feirer bestigningen av Mount Everest i 1985 sammen med Bjørn Myrer Lund. Foto: Den norske Everest ekspedisjonen 1985
Hør lyden fra den historiske bestigningen av Everest

Eventyrere på bokturné

MISTET LIVET: Anna Gutu (til venstre) og Gina Marie Rzucidlo er bekreftet omkommet etter dødsskredet på Shishapangma. Samtidig døde også to sherpaer, inkludert verdensrekordholder og Kristin Harilas turkamerat Tenjen Lama Sherpa. Foto: Instagram
Skredet på Shishapangma

Døde under kappløp mot toppen

SELFIE: Tenjen Lama knipsa dette bildet på vei opp på Dhaulagiri.
Tenjen Lama Sherpa død i snøskred

– Den sterkeste sherpaen i hele verden

OMKOMMET: Verdensrekordholder Tenjen Lama Sherpa er død etter et snøskred på Shishapangma i Nepal. Her er han sammen med Kristin Harila på K2, sekunder etter at verdensrekorden var i boks. Foto: Kristin Harila
Harilas sherpa i skredulykke

Rekordpartneren til Kristin Harila er død

KOMPLETT OMRÅDE: Torje Stenkjær på den flotte traversen i syvende taulengde på Jugoslavruta i Romsdalen. Foto: Haakon Lundqvist
De komplette klatreområdene

De beste stedene å klatre i Norge

annonse

Fri Flyt utgis av Fri Flyt AS | Postboks 1185 Sentrum, 0107 Oslo

Ansvarlig redaktør og daglig leder: Anne Julie Saue | Redaktør: David Andresen Vesteng | Journalister: Tore Meirik | Christian Nerdrum | Henning Reinton (magasinansvarlig)

Kommersiell leder: Alexander Hagen