ALT OM KLATRING: Her finner du alt du trenger for å bli godt rustet til klatreturen. Hva skal du velge av utstyr? Hvordan kan du bli en best mulig klatrer, og hvor finner du de beste cragene? Les alt om utstyr, påkledning og pakking til klatreturen, og tips til turer i Norge og utlandet.
Håkon Hansen omkom på Storen
En av Norges beste klatrere gjennom tidene forulykket på vei ned fra Storen søndag.
Dødsulykke på Storen
OPPDATERT: En klatrer omkom søndag på Store Skagastølstind. Turkameraten er sendt til sykehus med alvorlige skader.
Skagastølssprinten
Fjellguiden, klatreren og kondisjonsfenomenet Nils Nielsen har satt en ny rekord det kan bli vanskelig å slå. Fredag løp han fra Turtagrø over hele Skagastølsryggen og tilbake på under tre timer.
Feilen som forårsaket Titos (12) død
Politiet har offentliggjort bilder av et av de feilmonterte slyngesettene som gjorde at klatretalentet Tito Traversa (12) døde.
Merke: | Utstyr
12-årig supertalent døde
Klatreverdenen sørger over 12 år gamle Tito Traversa, som døde etter å ha falt i bakken under klippeklatring i Frankrike.
Tromsøpuls
BYSOMMER: Fjellveggene rundt Tromsø byr på klatring i slående omgivelser. For den som heller vil nyte utsikten fra bakken eller sjøen, er sykling, surfing eller windsurf fine alternativ.
Annonse
Sommer i Trondheim
BYSOMMER: Trønderrikets hovedstad består av mange steder for å drive med spennende aktiviteter. Her kan du surfe med vinden i fjorden, sykle i marka, cruise med longboard på brede veier eller klatre i et av Norges beste klatrefelt.
Skicrossere på Karmacamp
Årets Karmacamp på Hestholmen får storfint besøk av det norske skicrosslandslaget.
Skredfarens sommer
SOMMERPRATEN: Gjett hvem som ønsker seg et blad fullt av 70-åringer, skisentre styrt etter kommunistiske prinsipper, en lykkelig OL-vinner og en tur til Bøgrend Autofest?
Filmfredag
Nate Wallace, Sammy Carlson, Camp4, pudder, en ikke ukjent syklist med bakomfilm, ei dame i brudekjole som skyter med hagle, et utvalg våte folk i store elver + masse annet er med i ukas Filmfredag!
Boltedebatten raser
Er det vandalisme å sette noen flere bolter på ei allerede bolta klatrerute for å gjøre den tryggere? Mange engarsjerte klatrere har sagt sin mening om reboltingen, og endog truet med å slå bort bolter som settes i tillegg til eksisterende bolter.
Ny klatre- og padlefører
Sportsbutikk i Oppdal kaster seg inn i forlagsbransjen, og gir ut guidebøker for bratte aktiviteter i trønderbygda.
Merke: Klatre- og padlefører til Oppdal | Utstyr
Norges beste klatreområder
SOMMERGUIDE: Noen fjellområder har alt: Store vegger, små steiner, klassiske linjer, alpine utfordringer. Her er Fri Flyts guide til landets mest komplette klatresteder.
Her er sommerutgaven!
Denne uka kom Fri Flyts råflotte sommernummer i kiosken, og utgave nummer 97 er selvsagt stappa fullt med det beste sykkel- surf- padle- og sommerskistoffet. ...og mye mer!
Topptur: Nils og Olas monstertur
Sju bratte romsdalsfjell og 6200 høydemeter på 20 timer. Søndag sikra Nils Nielsen og Ola Hovdenak seg Fjellkongen-toppene på rekordtid.
Gi en knoke på friflyt.no
Last opp film, kom på Knoketopplista og vinn premie. Eller gi kompisen din en knoke. Eller bare gi en knoke til filmen du syns fortjener det!
Masse Vekenytt
VEKO 2013: Klaus Finne Invitational og Agalaus Chinese downhill på sykkel er blant nyhetene på Ekstremsportvekos program i år.
Annonse
Klatrings jumboutgave
Årets tjukkeste utgave av Fri Flyts søstermagasin Klatring er ute!
Ni klatrere tatt i skred
Det var svært kaotisk en periode da ni klatrere fordelt på tre taulag falt ned fra midtveis i Bjøbergrenna i Hemsedal i går ettermiddag. Øverste klatrer ble truffet av et mindre sløsjskred og tok med seg de andre.
Klart for Illume
Det er blir eyecandy-festival når verdens beste actionsport-bilde skal kåres.
– Signér for Allemannsretten
Inge Kvivik har starta underskriftskampanje for å verne vår rett til å surfe i skjærgården, sykle på stiene eller kite i fjellet.
Norrøna signerer Midtbø, Hargin og Wiig
Norrøna endte 2012 med å avsløre flere nye navn til deres team, og de ​​fortsetter trenden inn i det nye året med å signere signering superklatreren Magnus Midtbø.
Merke: Norrøna | Utstyr
Annonse