ALT OM KLATRING: Her finner du alt du trenger for å bli godt rustet til klatreturen. Hva skal du velge av utstyr? Hvordan kan du bli en best mulig klatrer, og hvor finner du de beste cragene? Les alt om utstyr, påkledning og pakking til klatreturen, og tips til turer i Norge og utlandet.
Besteg alle Dovrefjells topper over 2000 moh. på åtte timer
Sondre Kvambekk (25) klatret og løp opp alle 12 toppene over 2000moh. på Dovrefjell på den imponerende tiden åtte timer og 53 minutter.
Hoff suveren i Stranda Fjord Trail Race
Randolandslagets Sindre Hoff gjorde unna sine 33 kilometer og 3000 høydemeter på 4:02:15, og vant med 6 minutter og 45 sekunders margin til svenske André Jonsson.
Tidenes amerikanske råskalle?
Fred Beckey banner som en nordnorsk sjømann, hører nesten ingenting, og ingen amerikaner har så mange førstebestigninger som han. Nå kommer filmen om 93-åringen.
Beinbrudd i solnedgang
HELGEBILDET: Er Petter Folgerøs bilde av et lårbein fullt av skruer helgens beste?
Klatring på forbrenningstoppen
Et nettsted går ut med en liste over de idrettene som forbrenner mest kalorier.
Klatret fem 7000-meterstopper på én måned
Andrzej Bargiel brukte bare 30 dager på å klatre de fem største fjellene i gamle Sovjetunionen. Han ble også den første til å kjøre på ski ned.
Annonse
Paradisøya
En time med båt ut i havet, vest for Thailand, ligger øya Lao Liang. Ingen biler, stillhet, padling, snorkling, bading – og klatring.
Fjellturisme i krise
KRONIKK: Lysefjorden opplever så sterk pågang fra utenlandske turister at det kan true norske friluftstradisjoner. Men restriksjoner på noen få utsatte steder trenger ikke bety at den norske allemannsretten blir truet.

Trang klatring på Kvikk Lunsj-fjellet
Ikke langt fra Bø i Telemark ligger Gygrestolen. En imponerende fjellformasjon bestående av to svært markante, Kvikk Lunsj-formede pilarer. Den letteste veien opp er en reise utenom det vanlige.
Åpner Oslos første buldresenter
I september åpner Oslos første rene buldresenter på Brynseng.
Kritisk til Via Ferrata
Den voksende interessen for Via Ferrata har bidratt til et sterkt økende ønske om å etablere nye ruter rundt om i landet. Det er ikke en helt uproblematisk utvikling, skriver friluftslivsstudent Ingrid Rui i denne kronikken.
Granheim nær målet
Tormod Granheim mangler bare tre fjelltopper for å nå drømmen om å nå alle 4000-meters toppene i Alpene.
Malene beste norske
Malene Blikken Haukøy ble beste norske deltager i verstingløypa under Tromsø Skyrace sist helg.
Frontflip mellom horna
Brage Hernes Gåsvær (18) gjorde forlengs salto med halv skru mellom hornene på Svolværgeita (!).
Klatreturister svikter gresk klatreparadis
Det er ikke bare Kos og de andre øyene i Hellas som har fått merke flyktningekrisen i Europa.
Verdenscupen til Tromsø
De to lengste konkurransene i årets Tromsø Skyrace har verdenscupstatus.
Norges beste klatreområder
SOMMERGUIDE: Noen fjellområder har alt: Store vegger, små steiner, klassiske linjer, alpine utfordringer. Her er Fri Flyts guide til landets mest komplette klatresteder.
Annonse
Slik får du mest ut av Tromsø-sommeren
BYSOMMER: Fjellveggene rundt Tromsø byr på klatring i slående omgivelser. For den som heller vil nyte utsikten fra bakken eller sjøen, er sykling, surfing eller windsurf fine alternativ.
Tilbake på breen
Klatre smale sprekker, gå over enorme snøkledde vidder og krype på alle fire, 2000 meter over havet. Å kunne nyte en sandwich med utsikt over Jotunheimen er en form for lunsjpause som smaker ekstra godt.
En sommer i Drammen
BYSOMMER: Drammen har utallige muligheter for den som driver med aktiviteter både på land og på vann. Dette gjelder både klatring, sykling, windsurf og longboard.
Slik klatrer du teknisk
Å ta seg opp i fjellet gjøres oftest ved friklatring. Men på gitte steder er det bare én mulighet: Å bruke mekaniske redskaper for å henge i de formasjonene som måtte finnes. Her er de viktigste tipsene for å komme i gang.

Sommer i Trondheim
BYSOMMER: Trønderrikets hovedstad består av mange steder for å drive med spennende aktiviteter. Her kan du surfe med vinden i fjorden, sykle i marka, cruise med longboard på brede veier eller klatre i et av Norges beste klatrefelt.
Annonse