TIDKREVENDE: Fallskjemulykken i Simadalen skjedde i 16-tiden, men amerikaneren ble ikke hentet ut av Sea King-helikopteret før halv åtte i kveld. Bilde: Christian Nerdrum

Svart dag på Voss

En amerikansk fallskjermhopper styrtet i døden under Ekstremsportveko.
HELDIG: En hangglider-pilot krasjet rett i nærheten av Hangursbanen på Voss. Vedkommende skal ha brukket begge armer. Bilde: Christian Nerdrum

Ekstremsportveko sørger over amerikaneren som mistet livet i en fallskjermulykke i Simadalen onsdag ved 16-tiden. Mannen, som skal ha vært erfaren, var sammen med seks andre utøvere da ulykken skjedde. 

- Han landet i eller ved en elv i et juv. Det er uklart om noen kom frem til mannen før Sea King-helikopteret hentet ham ut i 19.30-tiden, sier operasjonsleder Ole Jakob Malmo i Hordaland politidistrikt. 

Ekstremsportveko hedret den avdøde med ett minutts stillhet i forbindelse med kveldsprogrammet under festivalen på Voss. 

Fallskjermmiljøet på Voss mener det er viktig å fortsette med programmet som planlagt. 

Ekstremsportveko fikk en tøff start på arrangementet, da en 20 år gammel britisk elvepadler forsvant i Raundalen på lørdagen i forkant av Veko. Søket etter mannen pågår fortsatt, og det er ikke håp om å finne ham i live. 

I går (onsdag) var det dessuten to andre luftsportulykker på Voss, hvorav begge krevde innsats fra redningsetater. Onsdag formidag kolliderte en paraglider i et tre like nedenfor Hangurstoppen. Mannen kunne gå uskadet ned fra fjellet. Omlag en time senere kolliderte en mannlig hanggliderpilot. Også dette i nærheten av Hangursbanen. Vedkommende skal ha brukket begge armer. 

Annonse
Ikke medlem på friflyt.no?

Fyll inn navn, tekst og captcha så kan du likevel kommentere.

Hvis du er medlem kan du i tillegg bruke bruktmarkedet og legge ut filmer, bilder og blogger.

Logg inn eller bli medlem på friflyt.no du også.

Annonse
Annonse