Fridykking

Hei! Noen som har litt tips til fridykking utstyr og annet? Hva og hvor det er best å kjøpe? Finn.no kanskje? Jeg har liggende en god våtdrakt som blir lite brukt, så tekte jeg kanskje kunne prøve litt fridykking og se om jeg liker det!

Takker for svar smile


Fjellgeita

Driver litt med fridykking selv og det viktigste for meg er en skikkelig maske med silikon som er skikkelig tett..
Ikke gå for de billigste maskene.. Jeg har 3 stk billige masker som fåes i dykkersett som ikke tetter skikkelig.. Du kan gjerne kjøpe billige svømmeføtter fra feks: XXL, INTERSPORT, G-SPORT, SPORT-1bare de er litt lange, helst litt stive.

Har du ikke råd til et dykkerbelte, så ta et passe tungt ca. 10-15 kg metall eller betong klump og fest et tau 5-15 meter, alt etter hva du har kapasitet for å dykke uten luft. I enden kan du feste en gammel plastkanne med hank i, da slipper du å miste hele utstyret..

Da jeg var i toppform kunne jeg holde pusten rett over 3 min. på land og ca 45 sekunder med svømming under vannflata.

Dvs at jeg bruker min hjemmelagde regel at jeg deler tiden jeg klarer å holde pusten på land på 3..

Rekorden min er forøvrig 16 meter.

Utligning av trykket øver du opp ved å dykke en god del på litt mindre dyp til du merker at du lett klarer å utligne trykket..

Da jeg dykket ned til 16 meter brukte jeg 5/3 mm våtdrakt uten vektbelte, men med svømmeføtter..


Ø.R

Takk for tipsene! smile


Fjellgeita

Sjekk frivannsliv.no.

Du klarer deg fint med drakta du har, men det er en del å lese seg opp på på den nettsida, så kan du danne deg et inntrykk av hva du har behov for.


simen@downskis.com www.downskis.com
 
Annonse
Annonse
Annonse